skip to Main Content
Menu

Een milieuvriendelijke shampoo bar gebruiken

plasticvrije shampooIedere dag opnieuw gebruiken we grote hoeveelheden plastic. Dit is niet zo vreemd aangezien vrijwel de meeste producten hierin verpakt zitten. Al deze kilo’s aan plastic zijn niet of nauwelijks biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat plastic slechts eenmalig te gebruiken is waarna het in ons milieu terechtkomt. Steeds meer mensen zijn zich hier gelukkig inmiddels van bewust, waardoor de vraag naar milieuvriendelijke producten enorm is toegenomen. Niet voor niets is de shampoo bar in een zeer korte tijd razend populair geworden. Maar hoe gebruik je zo’n blok zeep nou precies? Lees snel verder en ontdek hoe je een shampoo bar moet gebruiken!

Een shampoo bar is net even anders in gebruik

Het is inmiddels bekend dat het gebruik van een shampoo bar net even anders is dan je hoogstwaarschijnlijk gewend bent. Dit komt doordat het hierbij gaat om een shampoo in vaste vorm. Hierdoor blijft het voor veel mensen een raadsel om de shampoo te gebruiken. Toch is het gebruik niet moeilijk. Wanneer je onder de douche staat dan maak je allereerst je haren nat. Hierna kan je gemakkelijk de shampoo bar meerdere keren over je haar heen wrijven. Natuurlijk is het ook mogelijk om de shampoo tussen je handen op te schuimen. Welke methode je kiest is geheel afhankelijk van wat jezelf het prettigst vindt. Krijg je bijna geen schuim? Dat is geen reden tot paniek aangezien een shampoo bar aanzienlijk minder schuimt dan een vloeibare variant. 

Kies een goede bewaarplek voor de shampoo bar

Wanneer jouw haar weer helemaal fris en fruitig is, dan het ontzettend belangrijk om de plasticvrije shampoo goed te laten drogen. Dit doe je door de shampoo bar in een zeepbakje of een speciaal blikje te bewaren. Hiermee voorkom je eenvoudig dat de shampoo bar te nat blijft en uiteindelijk gaat plakken. Door de toenemende populariteit van deze plasticvrije shampoo zijn er tegenwoordig talloze zeepbakjes in de kleurrijkste kleuren en patronen. Dit maakt het inmiddels een leuke accessoire voor in de badkamer. Bovendien zorgt een zeepbakje ervoor dat jouw shampoo bar niet smelt door het warme water en je er langer mee kan doen. 

Kies voor een milieuvriendelijke badkamer

Veel mensen weten vandaag de dag dat er veel verzorgingsproducten in onze badkamer zijn die een nadelig impact hebben op het milieu. Enkele goede voorbeelden hiervan zijn de deodorant flessen, plastic tandenborstels en wegwerp make-up doekjes. Al deze verzorgingsproducten kunnen helaas niet gerecycled worden. Om het milieu zoveel mogelijk te ontzien kiezen veel mensen ervoor om het gebruik van plastic te verminderen in de badkamer. Door een shampoo bar te kopen zet je de eerste stap richting een milieuvriendelijke badkamer. Wanneer zet jij je beste beentje voor om de wonderen uit de natuur te behouden voor de toekomstige generaties?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top