skip to Main Content
Menu

De meest gestelde vragen over onderwerpen in het leven die jou als mens vrolijk maken:

 • Zal een nieuwe taal leren mij goed doen?

Als jij je blik op de wereld wil verruimen en een beter begrip wil hebben van hoe een ander cultuur zijn ideeën, wensen, gedachten of zelfs liefde uit, nieuwe gerechten etc., moet je een nieuwe taal leren.  Je maakt dan deel uit van een ander denksysteem en kan je emoties beter uiten of begrijpen van zowel jezelf als van anderen om je heen. Je zal ook merken dat wat je juist vertaalt toch weer een ander betekenis kan hebben. Het wordt een boeiende ervaring om inzicht te krijgen erin. Hoewel sommige talen grappig klinken bij het uitspreken, krijg je een zeer bevredigend gevoel als je dat goed kan uitspreken en nog beter als je kan converseren. Een taal leren is een onuitputtelijke bron van vertier.

 • Moet je pas drinken als je dorst hebt?

Nee. De voordelen van water drinken zijn immens, wat betekent dat als je dorst krijgt je eigenlijk al een beetje aan het uitdrogen bent. Water drinken geeft je energie, omdat water je bloed in je hart goed laat doorstromen en levert zuurstof naar alle essentiële delen van je lichaam. Andere voordelen van voldoende water drinken zijn:

 • Verbeterde concentratie.
 • Soepele gewrichten.
 • Verzacht spierpijnen.
 • Verbetert je weerstand.
 • Vermindert niersteen.
 • Stralende huid en haar.
 • Vervoert gifstoffen.
 • Verbetert je gemoedstoestand etc.

Niet voor zomaar bestaat de men voor meer dan 65% uit water. Het is een deel van ons. Daarom hebben de Amerikanen een vuistregel om te onthouden hoeveel water je ongeveer per dag zou moeten drinken (water, thee, koffie). Dat is de 8×8 dat wil zeggen dat je zo’n 8 glazen van 8 fluid ounces (afgekort fl.oz) oftewel 8 x 223ml per dag moet drinken als volwassen, maar voor het gemak mag je gerust afronden naar 250ml (¼ L). Voor een zwangere vrouw is dat 10 glazen en voor een vrouw die borstvoeding geeft is dat 13 glazen. Evenzeer voor een sporter is voldoende drinken belangrijk na een zweetbad.

 • Hoe kan ik uitgerust opstaan?

Simpelweg door optijd naar bed te gaan. Natuurlijk is slaaptijd voor eenieder relatief. De ene heeft voldoening aan 6 uren slaap. Het ander met 8 uren. Vroeg naar bed gaan en vroeg opstaan geeft je een voorsprong op de activiteiten die elke nieuwe dag jou aanbiedt te benutten. Het gaat aanvoelen alsof je meer gedaan hebt in een dag, dan als je zou uitslapen. Om je voor de avond fysiek voor te bereiden, moet je ‘s avonds geen sterke cafeïne houdende dranken nuttigen. Kaneel-, kamille- en rooibosthee is cafeïnevrij.  Voor je naar bed gaat, netjes je bed opruimen en opmaken, kamer alvast lekker koel laten worden waarna je een fris bad neemt. Integendeel een warm bad gooit je poriën juist open, waardoor je lichaam daarna nog sneller afkoelt. Geen licht feller dan kaarslicht inlaten, dus geen mobiel gebruik. Indien je toch behoefte hebt om op bed te lezen om in slaap te vallen, moet je een bluelight filter app zoals Twilight hebben geïnstalleerd. Het blauwe licht van je mobiel onderdrukt de aanmaak van het hormoon melatonine waardoor je lichaam het verschil niet meer gaat kennen tussen dag en nacht.

 

 • Wat kan ik zelf doen om minder stressend door de dag heen te gaan?

Ten eerste is een goede nachtrust belangrijk. Als je te weinig slaapt, gaat je lichaam onnodig stresshormonen produceren wat je alerter moet maken ter voorkoming dat je niet weg sluimert.

Neem niet te veel hooi op je vork. Als je werk kan delegeren, doe dat. Een mens heeft maar twee handen al noem jij jezelf een duizendpoot. Dat kan je doen door een prioriteitenlijst op te stellen van de meest urgente naar minder urgente zaken en ga voor jezelf na hoeveel tijd je daarvoor nodig zal hebben.

 

FAQ

Back To Top