skip to Main Content
Menu

Omega 3 kun je het beste via plantaardige producten consumeren

omega 3Bewuster en verantwoord eten kan haast geen trend meer genoemd worden, want alles wijst erop dat dit iets blijvends is. We komen in de loop der jaren steeds meer te weten over het lichaam en wat wel en niet goed voor ons is. Wanneer je hierbij ook het veranderende klimaat bij optelt en nagaat wat voor een aanslag we als mensheid plegen op het klimaat en de oceanen dan is het niet heel moeilijk om vast te stellen dat verminderde of helemaal geen dierlijke producten gebruiken de meest duurzame weg naar de toekomst is.

Er zijn echter wel belangrijke voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld Omega 3 die we nog steeds nodig hebben om gezond te blijven. Gelukkig kun je tegenwoordig ook Omega 3 binnenkrijgen via plantaardige supplementen, zodat je binnenkrijgt wat je nodig hebt zonder hiermee schade aan de planeet te brengen.

Omega 3 is essentieel voor de hart en bloedvaten

Omega 3 is een zeer belangrijke voedingstof die zich vooral bevindt in vis, maar ook in vlees. Het is echter niet bij iedereen bekend dat ook in onder andere lijnzaadolie en in bladgroenten vaak Omega 3 zit. Over Omega 3 is al een hele hoop bekend en met deze kennis is deze voedingsstof ook aanzienlijk populairder geworden.

Leestip: wat is plantaardige omega 3

Omega 3 is bijvoorbeeld zeer goed voor de hart en bloedvaten en kan klachten en ziektes hier aan verwant helpen voorkomen. Daarnaast is Omega 3 belangrijk in de ontwikkeling van de hersenen van baby’s zowel wanneer ze geboren zijn als tijdens de zwangerschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het vooral aan zwangere vrouwen wordt aangeraden om goed te letten op de Omega 3 consumptie.

Altijd de juist dosering met vegan Omega 3 supplementen

Net zoals eigenlijk alles, is het ook met Omega 3 zo dat te veel niet goed is. Omega 3 is vetrijk en te veel van deze voedingstof kan bijdragen aan een verhoogd cholesterol. Er zijn tegenwoordig steeds meer producenten die plantaardige of vegan Omega 3 algenolie supplementen aanbieden.

Naast het feit dat dit een verantwoord product is en net zo effectief is als de dierlijke Omega 3 varianten, is een supplement in de vorm van een capsule ook aanzienlijk makkelijker te doseren, waardoor je hier altijd precies de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van binnenkrijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top