skip to Main Content
Menu

Relaxter wonen én tijd over? Neem een abonnement!

Een abonnement op wat? Een maaltijdbox bijvoorbeeld bij HelloFresh of een wasmachine bij blue movement. Met een abonnement bespaar je geld, tijd en doe je ook nog eens iets goed voor het milieu.

Dankzij een maaltijdbox abonnement hoef je na een lange werkdag niet nog eens langs de supermarkt. Bovendien gooi je minder eten weg omdat je slimmer inkoopt. Goed voor de planeet!

Met een abonnement op een wasmachine heb je geen hoge aanschafkosten en kost het je geen tijd of geld als deze kapot gaat. Reparaties regelt het bedrijf waar je abonnement loopt. Ook is een wasmachine huren beter voor het milieu dan kopen, want je huurt altijd een energiezuinig exemplaar én het apparaat krijgt een tweede leven als je je abonnement stopzet.

Het nieuwe kopen

Kopen is uit. Huren is in. We zijn het er steeds meer over eens dat de tijd van de snelle consumptiemaatschappij voorbij is. Steeds meer mensen zoeken naar een bewuste en duurzame manier van leven. Door spullen te huren, in de vorm van een abonnement, kies je voor gebruik in plaats van bezit. En dit is goed voor je gemoedsrust én de planeet.

Want ‘bezit’ leidt tot afval en productie van nieuwe spullen. ‘Gebruik’ leidt tot een tweede leven, minder afval en afname van productie. Bovendien heb je bij een abonnement geen omkijken naar reparatie of vervanging. Best relaxed.

Via je abonnement werk je dus aan een beter milieu vanuit huis. Het kost je geen extra tijd, je hoeft nergens naartoe te reizen en het bespaart je bovendien aardig wat centjes. Daar kun je toch alleen maar blij van worden?

De voordelen van een abonnement

  1. Je hoeft nooit meer te sparen voor een nieuw apparaat, want vervanging zit vaak inbegrepen bij het abonnement.
  2. Je houdt tijd over voor de leukere dingen in het leven, want je hebt geen omkijken naar reparaties.
  3. Je doet iets goed voor het klimaat en de planeet.
  4. Je houdt geld over, want je gebruikt energiezuinige apparaten (=lagere energierekening) en je hebt geen hoge aanschafkosten.
  5. Je hebt geen onverwachte kosten, want je betaalt maandelijks een vast bedrag.

Waarop kun je je abonneren?
Op van alles. Je kunt het zo gek niet bedenken! Er komen steeds meer spullen bij waarop je je kunt abonneren. De bekendste abonnementen zijn op muziek, films & series, fietsen of maaltijdboxen. Maar je kunt ook kleding (geen feestkleding), meubels, laptops, koelkasten en ander witgoed huren.

We willen allemaal zorgeloos en betaalbaar leven. Tijd besteden aan familie, vrienden of die ene nieuwe hobby. Bovendien is het écht nodig dat we allemaal een steentje bijdragen aan een schonere planeet. Gebruik in plaats van bezit helpt hierbij.

Happy you, happy planet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top